Skip to content
Op zoek naar meer balans in je leven? Schrijf je in voor de Hartsgewijs-nieuwsbrief en krijg tips en inspiratie recht in je inbox. Gratis Kennismaken?

Hoe kijk jij in de spiegel?

Dit mooie gedicht las ik deze week van #lizismore:

‘Voortaan sluit ik mijn ogen, voor de spiegel aan de wand, veel liever kijk en reik ik, naar een mooie binnenkant’.

Vaak zeggen we dit toch, niet? Het is de binnenkant die telt.

En aan die binnenkant valt niet alleen heel wat te ontdekken. Er zit ook bijzonder veel wijsheid en potentieel. Het is daar dat je sterke wortels zitten.
Daar ligt je basis. De tools om rust en evenwicht te vinden in je leven. De weg naar harmonie. De capaciteit om blij en krachtig in het leven te staan.

Kijken naar je binnenkant is bewust inchecken bij jezelf: wie ben ik, wat voel ik, wat heb ik nodig?

Je ‘innerlijke ik’ bevat vaak ook vele antwoorden. Alleen, we luisteren er niet altijd naar.

Voeling krijgen met je binnenste en trouw zijn aan wat daar leeft, doet je op een andere manier in het leven staan. Je krijgt grond onder je voeten. Je krijgt meer zelfvertrouwen. En hoe meer je gelooft in jezelf en je kwaliteiten, hoe meer je rechtop komt en jezelf kan zijn.
Echt jezelf zijn, is een verlangen dat leeft in ieder van ons. Hoe is dat voor jou?

En neen, je hoeft geen schrik te hebben om je blik naar binnen te richten. Bij mensen leeft soms het idee dat zelfreflectie confronterend is, zwaar, lastig of emotioneel. Maar dat beeld klopt niet. Moeilijkheden hoef je niet uit de weg te gaan, maar dat is niet het uitgangspunt.

Het positieve staat centraal. En deze focus maakt je blij, geeft je een goed gevoel en brengt je nieuwe energie. Het brengt verlichting en zuurstof in je leven.

Deel dit bericht